Interiors

Cherry Duck Studios

Osel architecture are very pleased to help deliver this fit out project in Wapping, East London.
We successfully helped win a planning appeal to convert units back into commercial workspaces for use by Cherryduck- a locally established media company.

The ‘Nest’ is an exclusive workspace hub built with creatives, marketers, designers, filmmakers, photographers, animators, producers and everything in-between in mind.

Osel completed the measured site survey, design, Planning including the appeal and construction drawings. We also worked with the interior designer and coordinated to secure Building Controls approval.

Holcombe House

Holcombe House

London NW7





Project Details

Osel Architecture were appointed from concept to completion, to refurbish and upgrade this exceptional Grade II* Listed Manor House from an institutional building, back to family home. The proposals showcased the rich history and features, whilst creating a contemporary feel to the property.

Osel worked very closely with Conservation officers at London Borough of Barnet, Historic England and heritage consultants to carefully incorporate service wing accommodation into the hierarchy of the house, and integrate modern interiors with historic fabric.

The introduction of staircases to the rear of the property sensitively connects the house with the extensive landscaping and ensures that the property continues to maintain its status in the community.



Client
Location
M&E Consultant
Private
London Borough of Barnet
Judd Consulting
Structural Engineer
Contractor
MMP Design Ltd
Quinn London Ltd

 
 



Related Projects



 

Back to Projects

Contact

The Hillend Green

 

The Hillend Green

London NW7





Project Details

Four brand newly built houses forming a new terrace in the heart of Mill Hill Village. Finished to an exceptional standard throughout, each house offers 2424 sq ft of luxury accommodation over 3 floors.

The lower level provides direct access to the secure garage and to an extensively equipped kitchen with breakfast bar, a large dining area, a family room together with a separate utility room and a guest cloakroom. Doors from the kitchen and dining area open onto the private rear garden for each house. On the upper ground level there is a large reception room open-plan to a study area towards the front of the house. On this level is located the Master Bedroom Suite which has a full run of custom built wardrobes and a large and luxurious en-suite bathroom finished in natural stone.The first floor provides two further bedrooms, an en suite shower room, family bathroom and a 4th bedroom/study.



Client
Contractor
Structural Engineer
Vision Residences LLP
J Coffey Construction Ltd
The Budgen Partnership
Location
M&E Consultant
London Borough of Barnet
The KUT Parternship

 
 



Related Projects


 

Back to Projects

Contact

The Laundry House

 

The Laundry House

Mill Hill, London





Project Details

A conversion and extension of a former Laundry House into a 5,042 sqft five bedroom two-storey home with loft and private garden. The house benefits from light and well proportioned rooms and is finished to the highest quality specification and standard.

Features include a 28ft grand entrance hall with glass staircase, an extensively equipped kitchen opening to a family room, large lounge, dining room, gym, media room, five bathrooms and double integral garage.



Client
Contractor
Structural Engineer
Vision Residences LLP
J Coffey Construction Ltd
The Budgen Partnership
Location
M&E Consultant
London Borough of Barnet
The KUT Parternship

 
 



Related Projects


 

Back to Projects

Contact

The Schoolhouse

 

The Schoolhouse

Mill Hill, London





Project Details

A conversion and extension of a former School House into a contemporary two-storey five bedroom house offering 3,899 sqft of luxury accommodation.

On the ground floor there is a large principal living/dining room with a spiral walnut and glass staircase leading to a galleried study above. Pocket doors open to a fully equipped kitchen/breakfast room which has independent access to the hallway and a spacious utility room. On this level are also a guest cloackroom and two bedroom suite, one with a walk in dressing area. On the first floor is a particularly spacious master bedroom with vaulted ceiling feature, a large dressing room and an oversized and luxurious bathroom. From the upper landing a door opens to a bedroom/sitting room. From the second room a further door leads to the gallery study overlooking the principal entertaining area below. Externally there is a landscaped garden.



Client
Contractor
Structural Engineer
Vision Residences LLP
J Coffey Construction Ltd
The Budgen Partnership
Location
M&E Consultant
London Borough of Barnet
The KUT Parternship

 
 



Related Projects


 

Back to Projects

Contact

Acacia Road

 

Acacia Road

St John’s Wood, London





Project Details

A new build luxury single family house for a Private Client, providing 6 bedrooms, 3 reception rooms, basement swimming pool, jacuzzi, steam room, cinema room and Maid’s quarters. Osel are engaged as Lead Consultant to oversee the development of the internal layout and design (which will be in a modern contemporary style) and to prepare production information packages for the build. Due for completion in the Spring of 2013.



Client
Structural Engineer
Mechanical & Electrical Engineers
Private
EJC Design Partnership
Haydon Mechanical & Electrical Ltd
Services Consultant
Stuart McCurry & Partners Ltd

 
 



Related Projects


 

Back to Projects

Contact